Een kijkje in de keuken bij chef-kok Bas!
In de keuken op de eerste verdieping is het zelden stil. Gerammel van pannen, gepiep van de oven en natuurlijk de stemmen van onze koks. Chef-kok Bas vertelt vol passie over zijn liefde voor lekker eten en welke gerechten je écht niet mag missen!
Mijn naam is Bas en ben chef-kok in De Twee Heeren. Na mijn eindexamen ben ik gaan werken bij een traiteur en daarna, tijdens mijn studie gezondheidswetenschappen in Maastricht ben ik in de keuken terechtgekomen. Het afwassen had ik al snel gezien, ik wilde koken, en vroeg mijn chef of hij mij het vak kon leren. Hoewel het aanvankelijk niet mijn plan was om in de horeca te blijven werken, ben ik na mijn afstuderen toch gaan doen wat ik eigenlijk het allerleukste vind: koken! In het begin enkele jaren voor diverse restaurants en bij een Franse bakkerij. Later ben ik tijdelijk even uit gaan helpen bij De Twee Heeren. Dat tijdelijk uithelpen duurt nu al 14 jaar…
Goed eten is iets wat bij ons thuis vroeger heel belangrijk was, de Molukse roots van mijn familie en het opgroeien in de tropen zorgden ervoor dat ik van jongs af aan al met lekker eten in aanraking kwam. De lekkere geuren die uit de keuken kwamen en het samen eten met het gezin, familie en vrienden wakkerden de passie voor goed en lekker eten aan bij mij. De centrale plek die de maaltijd innam in het dagelijkse leven is iets dat ik dan ook met veel liefde overbreng op mijn eigen kinderen en op onze gasten binnen De Twee Heeren.
Het koken in De Twee Heeren is voor mij te gek, ik krijg elke dag de kans om, samen met een team van geweldige collega’s, het onze gasten naar hun zin te maken. Of het nou om een lunch of diner gaat, en met een bijpassend Speciaal biertje of een heerlijke wijn, we koken voor onze gasten zoals we ook voor onze eigen familie zouden koken, en bezorgen hen het warme gevoel zoals we dat ook thuis zouden doen. Zoals Bulent ook al eerder schreef, we zijn als team een familie en dat gevoel willen we ook overbrengen op onze gasten.
Op onze menukaart staat niet één specifiek gerecht dat mijn favoriet is of waar ik in het bijzonder trots op ben. Eerlijk gezegd ben ik trots op al onze gerechten, aangezien we vrijwel alles zelf maken met de mooiste verse ingrediënten, die onze leveranciers weten te vinden, zoveel als mogelijk biologisch, duurzaam en verantwoord. Maar als ik iets moet kiezen kan ik wel onze Jerk Chicken aanraden!
Zo kan ik nog wel even doorgaan, want we hebben echt voor ieder wat wils op de kaart. Zowel voor de lunch als het diner is er volop keuze voor iedere smaak. Van een heerlijke entrecote met gepofte knoflook tot een vegetarische melanzane en niet te vergeten een grote plank met allerlei Barfoodgerechtjes . Ook voor de kinderen is er keuze genoeg, vrijwel elk gerecht van onze menukaart is ook in een kleinere kinderportie te krijgen, zodat je met het hele gezin kunt genieten.
Kom de bourgondische verwennerij van de Twee Heeren ontdekken en geniet van een lekker speciaalbiertje, goed glas wijn en de heerlijke gerechten van Bas en zijn team. Tot snel!